Κατάρτιση φαρμακοποιών για την υποστήριξη του ellaOne®

Το ellaOne® (30mg οξικής ουλιπριστάλης) είναι χάπι επείγουσας αντισύλληψης, το οποίο διατίθεται πλέον στα φαρμακεία της Ευρώπης χωρίς ιατρική συνταγή.

Η διαθεσιμότητα των χαπιών επείγουσας αντισύλληψης χωρίς συνταγή συμβάλλει σημαντικά στην αυξημένη πρόσβαση αλλά και την ελαχιστοποίηση τυχόν καθυστέρησης στην πρόσληψή τους.  Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα των χαπιών επείγουσας αντισύλληψης αυξάνεται όσο νωρίτερα καταναλωθούν μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Οι συμβουλές του προσωπικού στο φαρμακείο και η αποτελεσματικότητα της επείγουσας αντισύλληψης είναι οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες που οδηγούν στην επιλογή του χαπιού επείγουσας αντισύλληψης.1

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για το ellaOne®. Αυτή η ιστοσελίδα απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες του τομέα υγείας. Απευθύνεται σε φαρμακοποιούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βοηθούς φαρμακοποιών και μέλη της ομάδας φαρμακοποιών που μπορούν να χορηγήσουν επείγουσα αντισύλληψη.

Θα σας βοηθήσει να προσφέρετε υπεύθυνες, εύστοχες συστάσεις και κατάλληλες συμβουλές σε γυναίκες που ζητούν επείγουσα αντισύλληψη στο φαρμακείο σας.

more

Επιπλέον, θα σας επιτρέψει να δίνετε καλύτερες συμβουλές για το ellaOne® και την επακόλουθη αντισυλληπτική φροντίδα, διασφαλίζοντας τα καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία.

trombonebackbottom
Παραπομπές
1.Singh S και συνεργάτες Stud Fam Plann 2010. 41: 241-50.